Jatkokurssi

Kolmepäiväinen kurssi on tarkoitettu MaMen jäsenille, joilla on halua kehittää itseään melojina.

Kurssille hakevilta toivotaan sujuvaa eteenpäinmelontaa ja melottuja kilometrejä kaudessa saisi olla noin 100 Jos epäilet omia taitojasi, niin ota ihmeessä yhteyttä kurssin vetäjiin. Kurssi ei ole kertausta peruskurssin käyneille, vaan kurssilla harjoitellaan uusia asioita. Jatkokurssin jälkeen kurssilaisilla on hyvä pohja omatoimiseen harjoitteluun. Osa asioista, mitä kurssilla käydään läpi, toimivat myös valmistautumisena Meloja 2 taitokokeeseen. Kurssin käyneiden toivotaan osallistuvan seuran toimintaan esimerkiksi peruskurssien apuohjaajina ja vetämällä viikkomelontoja.

Ensimmäinen päivä

Ensimmäisenä päivänä keskitytään eteenpäinmelontaan ja siihen liittyviin ohjautekniikoihin. Kurssilla melotaan eteepäin ja ohjaillaan kajakkia kallistamalla, painonsiirrolla sekä kaarivedolla. Opetellaan melatekniikoita kuten melaperäsin, etuperäsin ja siirtyminen sivuttain vauhdissa. Ensimmäisenä päivänä käydään teoriaa läpi evän käytöstä ja jos tuulta löytyy, niin testataan evää ihan käytännössä.

Toinen päivä

Toinen päivä alkaa eteenpäinmelonnan kertauksella. Toisen päivän pääaihe on ryhmänohjaaminen. Käydään tilanteita läpi, joissa saatamme joutua hinaamaan yhtä tai useampaa kanssamelojaa. Käydään läpi myös turvallisia reittivalintoja lähivesillä. Jokainen pääsee vuorollaan harjoittelemaan ryhmänvetämistä.

Kolmas päivä

Kolmas päivä alkaa taas eteenpäinmelonnan kertauksella. Kurssilaisten toiveiden mukaan käytetään noin tunti kahtena ensimmäisenä päivänä opittujen asioiden kertaamiseen. Käydään läpi alatuenta ja kääntyminen alatuennalla. Päivä lopuksi kastellaan itsemme oikein perusteellisesti. Kerrataan reskutusta, opetellaan yksinreskutusta, keulaeskimoa ja kajakin kanssa uimista rantaan.

Seuraava jatkokurssi järjestetään kauden 2024 aikana.

Copyright 2024 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste