Virkistysmelonta

Tervetuloa kaudelle 2018 niin osallistujat kuin vetäjätkin

Viikkomelonta

Perinteiset viikkomelonnat joka viikko kesäkuusta elokuuhun. Poikkeuksena tänä vuonna viikolla 23 ei ole viikkomelontaa päällekkäisyyksien takia Viikkomellonnat on pääsääntöisesti keskiviikkoisin. Matka 10-12km ja ketään ei jätetä. Mikäli viikkomelonnalle ei löydy vetäjää, viikkomelonta mennään kaverimelontateemalla. Tilanne vetäjän osalta tarkistetaan viikkomelontaa edeltävänä päivänä ja tieto päivitetään kalenteriin. Lättyretki jonkun viikkomelonnan yhteydessä.

Ilmoittaudu viikkomelontaan
Ilmoittaudu viikkomelonnan vetäjäksi

Vauhtimelonta 6 ja 7

Vauhtimelonta 6 melonnat aina kuin vetäjiä löytyy. Ei samana päivänä kuin viikkomelonta. Matka 13-16km. Matkavauhti 6,5km/h (viikkomelonta noin 5,5km/h).

Vauhtimelonta 7 aina kuin vetäjiä löytyy. Matka 17-21km. Matkanopeus yli 7km/h

Esimerkkireittejä

Viikkomelonta
Vauhtimelonta 6
Vauhtimelonta 7

Päiväretket

  • Vanhankaupunginlahti 9.6. klo 9, helppo
  • Isosaari, 16.06, varapäivä 17.06, selvitetään opastetun kirroksen mahdollisuutta, vaativa
  • Pirttisaari 30.6., vaativa
  • Suomenlinna ja Vallisaari 7.7. klo 10
  • Kauppatori 21.7.
  • Krokholmen, helppo
  • Kuutamomelonta, helppo

Retkistä ja niiden ajankohdista tiedotetaan tarkemmin seuran verkkosivuilla sekä Facebookissa.

Turvallisuusohjeet

Viikkomelontaan ja päiväretkille osallistujan turvallisuusohje
Viikkomellonan ja päiväretken vetäjän turvallisuusohje

Toimintasuunnitelma kaudelle 2018

Virkistysmelontajaosto huolehtii seuramme kesän aikana järjestämistä viikkomelonnoista ja päiväretkistä. Viikkomelonnat on tarkoitettu kaikille seuramme jäsenille kokemukseen, kuntoon tai ikään katsomatta, päiväretkien vaativuustaso vaihtelee. Seuran melontakalusto ja - varusteet ovat jäsenten käytettävissä. Jaoston vetäjä koordinoi melontoja, joiden vetäjiksi kutsutaan aktiivimelojia.

Viikkomelonnat ajoittuvat kesä-elokuulle. Niiden tarkoituksena on perehdyttää uusia seuramme jäseniä harrastukseen ja lähivesiin. Niihin voidaan yhdistää tutustumista eri kohteisiin tai pientä koulutusta. Päivämelontojen tarkoituksena on tukea seuramme jäseniä melontareviirinsä laajentamisessa.

Perinteisiä melontakohteita ovat olleet Eestiluoto, Kauppatori, Suomenlinna ja Vanhankaupunginlahti. Melominen täydenkuun valossa pyritään järjestämään ohjatusti. Porukalla mennään joskus saunomaan tai lähisaareen lättyjä paistamaan.

Talvella järjestetään lumitilanteen salliessa hiihtoretki tai muu ulkoilutapahtuma.

Melontakauden yhteenveto pidetään syys-lokakuussa. Palaverista tiedotetaan uutiskirjeellä.

Virkistysjaoston toimintakertomus 2017

Vuonna 2017 virkistysjaosto järjesti useita viikko- ja päivämelontoja. Viikkomelontoja oli kesä-, heinä- ja elokuussa. Syyskuussa pidettiin epävirallisia viikkomelontoja (3K –melonnat) aktiivisten jäsentemme toimesta. Päivämelonnat tapahtuivat pääosin viikonloppuisin.

Viikkomelontoja oli yhteensä 13 kertaa. Ne pidettiin pääosin keskiviikkoisin klo 18 ja 21 välisenä aikana. Yhteenlaskettu osallistujamäärä oli 210 eli keskimäärin 16 osallistujaa. Viikkomelontojen vetäjinä toimivat Juha Laukkanen, Staffan Lundström, Alvar Ronkainen ja Lasse Tähtinen. Lisäksi avustamassa olivat Jarkko Jyrälä, Maija Larjanko, Anja Lammentausta, Ilona Luukko, Kari Torniainen, Raili Tähtinen ja Päivi Vaattovaara.

Epävirallisia viikkomelontoja syyskuussa veti Juha Laukkanen. Melonta aloitettiin klo 17, jotta pääosa melonnasta pystyttiin suorittamaan valoisaan aikaan. Melontoja oli 4 keskiviikkona ja osallistujia keskimäärin 4 henkilöä.

Päivämelontojen kohteina olivat Eestiluoto, Kaunissaari, Kauppatori, Suomenlinna ja Töölön-/Vanhankaupunginlahti. Osallistujien yhteenlaskettu määrä oli 43 eli keskimäärin 8 melojaa kullakin päiväretkellä. Eestiluodolle melojat veti Ilona Luukko ja Kari Torniainen, melonnan Kaunissaareen ja retken Kauppatorille johti Juha Laukkanen, Suomenlinnassa käytiin Staffan Lundströmin vetämänä ja John Ekelund melotti seuran jäseniä Töölön- sekä Vanhankaupunginlahdella. Lisäksi muutama seuran jäsen oli Helsingin Melojien vieraina kesäkuun alussa, vastavierailua ei tapahtunut, järjestelyistä vastasi Eeva Mann.

Seuramme jäsenet osallistuivat Gullö Runt - ja Tuusmelonta –tapahtumiin. Tammisaaressa kävi 5 henkilöä ja Tuusulassa 10. Heikki Nyman huolehti osallistumisen käytännön järjestelyistä.

Kysy lisätietoja

Virkistysmelonta

Juha Laukkanen

Virkistysjaoston tiedotteita

Uimahalliin perjantaina

Luotu 08.10.2018

Uimahallivuorot alkaneet ja jatkuvat koko talven!

Lättyretki 05.09 kello 17:30-20:30

Luotu 01.09.2018

Lättyretki keskiviikkona Kotiluodolle. Matkaa tulee suuntaansa noin 4 kilometriä. Lättymestareina toimii Päivi ja Maija. Mukaan voi tulla ilmoittautumattakin, jos ottaa omat eväät mukaan.

Suomenlinna-Vallisaari 7.7. kelllo 10-17

Luotu 28.06.2018

Yhteisretki Porvoon Wikingien kanssa Suomenlinnaan ja vallisaareen. Vesillä 10 aikaan ja paluu noin 17 paikkeilla. Melotaan Katajanokan kautta Suomenlinnaan. Suomenlinnassa pidetään reilu evästauko. Suomenllinnasta siirrymme jaloittelemaan Vallisaareen, joka vapautui puolustusvoimilta 2016. Retken pituus on noin 30km, reitillä on lukuisia vene- sekä laivaväyliä ja Kruunuvuorenselkä.…

PERUTTU Pirttisaari 30.06. kello 9:00

Luotu 22.06.2018

Päiväretki Pirttisaareen lauantaina 30 kesäkuuta. Retkelle on säävaraus. Seuratkaa MaMen kalenteria. Lähtö vajalta kello 9 ja arvioitu paluuaika kello 19. Retkelle kertyy mittaa noin 50km. Alustava reitti MaMe-Hattusaari-Tallhomen-Pirttisaari-Furuholmen-Krokholmen-MaMe. Menessä maatauko Hattusaaressa ja/tai Tallholmenilla. Pirttisaaressa tauko vähintään tunnin mittainen.…

Copyright 2019 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste