Kiinnostaako SUP-melonta?

MaMella on kattava valikoima erilaisia SUP-lautoja Marjaniemen Melojien jäsenistön käyttöön niin aloittelijoille kuin kuntoiluun taitojen kehittyessä. SUP-laudat ovat aitauksessa ja melat löytyvät keskikäytävän perältä. Laudoissa on pakollisena turvavarusteena karkuremmi, joka tulee kiinnittää nilkkaan tai polvitaipeen alle pohkeen yläpuolelle.

Elokuun aikana järjestetään kaksi SUP-introa suppauksesta kiinnostuneille seuran jäsenille. Huomioithan, että jäsenyytesi tulee olla voimassa jo ilmoittautuessasi. SUP-kurssi on Marjaniemen Melojien jäsenistölle tarjoamaa lisäkoulutusta, eli se ei käy melonnan peruskurssista seuraan liittymiseksi.

Illan aikana tutustutaan seuran SUP-kalustoon ja sen käyttöön. Kurssilla käydään myös läpi SUP-melonnan perusteita niin, että kurssin jälkeen osallistujalla on mahdollisuus jatkaa harjoittelua itsenäisesti ja turvallisesti. Kurssi-iltaan mahtuu 5 henkilöä kerrallaan. Ilmoittautumiset sähköisesti MaMen verkkosivuille.

Tulevien SUP-introjen päivät ovat maanantai 20.8. ja 21.8. klo 18.30-20:00. Ilmoittautuminen sähköisesti tapahtumaan (tiedotteet)

SUP-viikkomelontoja järjestetään torstaisin kesäkuusta alkaen (heinäkuussa kesälomatauko). Viikkomelontojen teemat vaihtelevat alkukauden lyhyistä fiilistelylenkeistä pidempiin siivuihin ja tekniikkaharjoituksiin. Viikkomelontojen lisäksi järjestetään sopivan kelin yllättäessä myötätuulimelontaa ja aaltomelontaa. Keliriippuvaisen luonteensa johdosta nämä melonnat päätetään nopealla aikataululla ja niistä huudellaan MaMen Facebook-ryhmässä.

Kelien lämmetessä tehdään pidempiä päiväretkiä ja yön yli retkiä sekä SUP-porukalla että osana retkijaoston retkiä lähikohteisiin. Näistä tarkemmin kauden edetessä.


SUPPAILUN ETIKETTI:

  1. SUP-lautoja kokeillaan vain niiden ollessa vedessä.
  2. Pintamateriaali voi tuntua kovalta, mutta on ohutta, painuu kasaan - eikä kestä kokeilua laiturilla tai rannalla, ja evät ovat vaarassa vahingoittua.
  3. Melomaan voi lähteä laiturista tai riittävän syvästä vedestä, evien syvyys huomioiden. Sama pätee myös melomasta palattaessa. Kahlaa esimerkiksi polvisyvyyteen ja nouse laudalle ensin polvillesi.
  4. Meloessa on käytettävä karkuremmiä, joka kiinnitetään nilkan ympäri napakasti (tai polvitaipeen alle).
  5. Melonnan jälkeen lauta huuhdotaan puhtaalla vedellä, jotta meriveden tuomat herkut ja muut mahdolliset epäpuhtaudet saadaan poistettua pinnasta.
  6. Lauta kuivataan ja samalla tarkistetaan pohjan ja pinnan kunto mahdollisten vaurioiden varalta.
  7. Jos havaitset vaurioita tai sinulle itsellesi sattuu kalustovahinko - ilmoitathan siitä reilusti Enable JavaScript to view protected content.

Jos olet suvereeni-suppailija ilmoittaudu viikkomelontoihin vetäjäksi tai työpariksi: Enable JavaScript to view protected content.

SUP-melonta - ladattat tiedostot

SUP-laudan käyttö
pdf (46 kB)
pdf (46 kB)
SUP ohjeet
pdf (164 kB)
pdf (164 kB)

Kysy lisätietoja

SUP-melonta

Mikko Miettinen

SUP-jaoston tiedotteita

SUP-peruskurssi 21.8.

Luotu 12.08.2018

Marjaniemen Melojien jäsenille tarkoitettu yhden illan mittainen suppailun (stand up paddling) peruskurssi aloittelijoille tai jo muutaman kerran SUP-laudalla seisseille. Huomioithan, että jäsenyytesi tulee olla voimassa jo ilmoittautuessasi. SUP-kurssi on Marjaniemen Melojien jäsenistölle tarjoamaa lisäkoulutusta, eli se ei käy melonnan peruskurssista seuraan liittymiseksi.

SUP-peruskurssi 20.8.

Luotu 12.08.2018

Marjaniemen Melojien jäsenille tarkoitettu yhden illan mittainen suppailun (stand up paddling) peruskurssi aloittelijoille tai jo muutaman kerran SUP-laudalla seisseille. Huomioithan, että jäsenyytesi tulee olla voimassa jo ilmoittautuessasi iltaan. SUP-kurssi on Marjaniemen Melojien jäsenistölle tarjoamaa lisäkoulutusta, eli se ei käy melonnan peruskurssista seuraan liittymiseksi.

Copyright 2018 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste