Jatkokurssi

MaMen jatkokurssi on tarkoitettu jäsenille, joilla on halua kehittää itseään melojina.

Jatkokurssille hakevilta toivotaan sujuvaa eteenpäinmelontaa ja melottuja kilometrejä kaudessa saisi olla noin 100. Jos epäilet omia taitojasi, niin ota ihmeessä yhteyttä kurssin vetäjiin. Kurssi ei ole kertausta peruskurssin käyneille, vaan kurssilla harjoitellaan uusia asioita.

Ensimmäisenä päivänä keskitytään eteenpäinmelontaan ja siihen liittyviin ohjautekniikoihin. Kurssilla melotaan eteepäin ja ohjaillaan kajakkia kallistamalla, painonsiirrolla sekä kaarivedolla. Opetellaan melatekniikoita kuten melaperäsin, etuperäsin ja siirtyminen sivuttain vauhdissa. Ensimmäisenä päivänä käydään teoriaa läpi evän käytöstä ja jos aaltoja löytyy, niin testataan evää ihan käytännössä. Puhutaan myös vähän vetäjän vastuusta ja jokainen kurssilainen vuorollaan toimii ryhmän ohjaajana.

Toinen päivä alkaa eteenpäinmelonnan kertauksella kuivalla maalla. Toisen päivän pääaihe on hinaaminen. Käydään tilanteita läpi, joissa saatamme joutua hinaamaan yhtä tai useampaa kanssamelojaa. Käydään läpi myös turvallisia reittivalintoja lähivesillä. Jatketaan ryhmän ohjaamiseen liittyvillä turvallisuusasioilla ja jokaisella tulee taas pieni pätkä ryhmän vetämistä.

Kolmas päivä alkaa taas eteenpäinmelonnan kertauksella. Kurssilaisten toiveiden mukaan käytetään noin tunti kahtena ensimmäisenä päivänä opittujen asioiden kertaamiseen. Käydään läpi alatuenta ja kääntyminen alatuennalla. Päivä lopuksi kastellaan itsemme oikein perusteellisesti. Kerrataan reskutusta, opetellaan yksinreskutusta, keulaeskimoa ja kajakin kanssa uimista rantaan.

Jatkokurssin jälkeen kurssilaisilla on hyvä pohja omatoimiseen harjoitteluun. Osa asioista, mitä kurssilla käydään läpi, toimivat myös valmistautumisena EPP2 taitokokeeseen. Kurssin käyneiden toivotaan osallistuvan seuran toimintaan esimerkiksi peruskurssien apuohjaajina ja vetämällä viikkomelontoja.

Ilmoittaudu jatkokurssille 2021. Kurssille ilmoittautuminen alkaa 1.8. klo 10.

Copyright 2021 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste