Retkimelonta

Retkimelonta tarjoaa elämyksiä luonnossa ja mukavaa yhdessäoloa vesillä! Itä-Helsingin Marjaniemi on ihanteellinen paikka retkimelontaharrastukselle. Suojaisilta lähivesiltä löytyy useita hienoja kohteita. Kaunis Sipoon saaristo on päivämatkan päässä. Kauempana idässä ja lännessä Suomenlahden kauniit retkeilysaaret ja kansallispuistot ovat upeita retkikohteita.

Retkijaoston tapahtumissa, seuran retkikurssilla ja helpoilla retkillä saat opastusta erilaisiin olosuhteisiin sopivista melontaretkeilyn varusteista, kajakin pakkaamisesta, suunnistuksesta sekä reittien valinnoista ja muusta turvallisen vesillä liikkumisen perusasioista. Seuran melontakalusto ja -varusteet ovat jäsenten käytettävissä. Retkillä ei ole osallistumismaksua ja kuljetukset pyritään järjestämään lähtijöiden kesken kimppakyyteinä. Omia enintään kahden yön retkiä voi tehdä vajalta käsin. Useamman päivän retkiä muualle voi toteuttaa seuran vuokrakalustolla.

Innostu seuran retkille mukaan

Kauden retkitarjotin avataan keväisin MaMen julkaisussa ja tarkentuu loppukesää kohden. Retkikalenteri elää olosuhteiden ja uusien ideoiden mukaisesti. Tarkista retkien tiedot ja päivämäärät tapahtumakalenterista ja tiedotteista. Tutustu myös retkien vaativuusluokitteluun löytääksesi itsellesi sopivan retken. Hyvän koonnin melontaretkille varustautumisesta löydät täältä. Huomioithan, että seuran retkille on lainattavissa retkijaostolta joitakin erityisvarusteita, joten ihan kaikkea ei tarvitse omistaa.

Tutustu retkestä tehtyyn tiedotteeseen (mallipohja). Kun olet löytänyt itsellesi ja taidoillesi mielekkään reissun ilmoittaudu annettujen ohjeiden mukaisesti ajoissa. Noin kolme päivää ennen retkeä kiinnitä varaamaasi kajakkiin varauslappu (nimi ja retken ajankohta). Tarkista hyvissä ajoin välineiden ja kajakin kunto. Muista tulla ajoissa etukäteen sovittuun retkipalaveriin, jossa käydään läpi retken turvasuunnitelma (malli) liitteineen, sovitaan kuljetuksista ja mahdollisesta yhteisestä kalustosta. Tuo tarvittaessa henkilötietolomake retken vetäjälle.

Seuran retkille ilmoittautuessasi olet osa retkikuntaa ja melomisesta nauttivaa porukkaa, joka etenee yhdessä toimien retkisuunnitelman mukaisesti. Mikäli retkikuntaan liittyminen tai retkeltä poistuminen on mahdollista reitin varrelta tai melontareitin kääntöpisteessä siitä ilmoitetaan retkitiedotteessa. Seuran retket on tarkoitettu yli 18 -vuotiaille MaMen jäsenille. Alaikäisten osallistumismahdollisuudesta huoltajien mukana voi tiedustella retken vetäjältä.

Turvallisuus ja taidot

Olosuhteet voivat retkellä aina muuttua, joten retkimelojalle melonta- ja pelastautumistaitojen kehittäminen on tärkeää. Osallistu rohkeasti seuran järjestämille retkille, koulutuksiin ja tule hiomaan taitojasi talvisin myös uimahallivuoroille. Tutustuthan myös retkien osalta tärkeimpiin turvallisuusasiakirjoihin:

Ohjeet seuran kaluston kuljettamisesta

Retkimelojalle

Tallenna kännykkääsi Meripelastuksen hälytysnumero 0294 1000

RETKIKOHTEISTA

Tarkista aina ulkoilusaarten päivitetyt säännöt kunnan tai kohdetta hallinnoivan tahon omilta sivuilta!

Kysy lisätietoja

Retkimelonta

Päivi Anttonen

Retkijaoston tiedotteita

Elokuinen arkiyön miniretki

Luotu 12.08.2018

Arkiyön "töistä vesille ja aamuksi riviin" -retki seuran jäsenille vajalta johonkin lähiretkisaarista. Sopii työviikolle varaslähdöksi viikonloppuun. Ilmoittauduthan viimeistään 15.8. keskiviikkona!

Pellingin seudun retki / Siirretty sinilevätilanteen vuoksi

Luotu 12.08.2018

Sinilevätilanne ei valitettavasti kutsu nyt retkeilemään. Melominen tai rantautuminen leväpuurossa ei ole mielekästä ja uimaan pulahtaminen ei ole helteistä huolimatta suositeltavaa.

Tammisaari-Pikkalanlahti-retki 7.-11.7.2018

Luotu 19.06.2018

Kesälomalaisen unelmia - melontavaellus Tammisaaren kansallispuiston upeissa maisemissa ja Siuntion saariston suojissa. Tule nauttimaan suvesta parhaimmillaan!

Tule retkimelontakurssille, 26.6. ja 28.6.

Luotu 18.06.2018

Kiinnostaako retkimelonta, mutta ei ole ollut kaveria tai et oikein tiedä mitä kaikkea tulisi huomioida päiväreissujen lisäksi. Pystyt kuitenkin kiertämään Vartiosaaren leppoisasti meloen ilman taukoja. Nyt sinulla on tilaisuus harjoitella melojan perusretkitaitoja, niin teorian kuin käytännön tasolla.

Virolahtimelonta

Luotu 03.05.2018

10.5. ja 11.5.- alkaen / VIRONLAHTIMELONTA (11 vrk ja 20 vrk) Pitkät ja vaativat melontavaellukset. Melontavaellus toteutetaan kahtena eri ryhmänä:

Copyright 2018 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste