Jäsenkirje heinäkuu/2022

Jäsenkirjeet Luotu 11.07.2022 21:15 | Päivitetty 22.07.2023 12:06

Logo

Hei kanssamelojat,
kesä on jo pitkällä ja kalerista löytyy paljon tapahtumia joihin osallistua. Tässä kirjeessä puhutaan siitä miten tämä kaikki on mahdollista ja miten jokainen voi osaltaan auttaa.

Pääkaupunkimelonta
Pääkaupunkimelonta järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 14.8. Tuttuun tapaan kierrettävänä on Villinki tai Vartiosaari. Ja jotain uutta on myös tarjolla. Nuorisojaosto on luvannut järjestää junnuille oman Koivusaaren kierroksen!

Kaikki rohkeasti mukaan melomaan ja osallistumaan kauden suurimpaan tapahtumaan. Lisätietoa löydät www.marjaniemenmelojat/jasenille/paakaupunkimelonta

Lisäksi vaihtoehtona on tarjolla lukuisia talkootehtäviä. Niistä tulee tarkempaa tietoa nettiin sekä vajan seinälle heinäkuun puolessa välissä.

Voisitko sinä olla apuna jossakin tai oletko saanut vastikkeellista koulutusta seuralta?
Oletko miettinyt, miten voisit olla osana seuran toimintaa tai ammentaa saamastasi koulutuksesta takaisin seuralle? Jokaiselle löytyy sopivaa puuhaa, sillä seuramme pyörii täysin vapaaehtoisvoimin. Tässä muutama idea johon toivomme jäseniemme tarttuvan:

  • Viikkomelontojen vetäjiä tarvitaan kipeästi lisää, käy laittamassa nimesi exceliin https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dAjnjHhyUsdCAZcWI5EenzX65TCD4NqrlMvlkoZorVE/edit?usp=drivesdk tai ole yhteydessä Vesaan jos joku mietityttää.
  • Tervetuloa vetämään jo melontataitoisille junnuille viikkomelontatyypistä melontaa tai tekniikkamelontaa, jossa olisi jokin tiettyä taitoa syventävä teema! Ota yhteyttä:
  • Yön yli, viikonlopun verran tai vielä pidemmille retkille on jonoksi saakka toiveita ja tulijoita. Vetäjien onni on päättää minne mielii retkensä suunnata ja tarjoamalla retken muillekin on seuran kalusto käytettävissä useammaksi yöksi sekä vajarannasta tai trailerilla toisaalle. Kerrohan ideastasi niin saat opastusta ja hyvät vinkit siitä miten aihiosta muotoutuu MaMen retki:

Viikkomelonnan vetäjiksi tai apuvetäjiksi haluaville pienimuotoinen kurssi tarjolla
Hei, viikkomelonnan vetäjiksi tai apuvetäjiksi haluaville järjestän pienimuotoisen opetuksen/kurssin la 16.7. klo 10–12. Perehdymme siihen, mitä vetäjältä ja apuvetäjältä odotetaan, jotta viikkomelonta sujuu kivasti. Hommahan ei ihmeitä vaadi, mutta muutamiin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota ja hiukan täytyy osata. Mikäli ilmoittautuu viikkomelontaan apuvetäjäksi tai vetäjäksi, pääsee aina mukaan, eikä tarvitse ilmoittautua. Toki vetäjä/apuvetäjä-listaan on hyvä pistää nimensä, niin tiedetään osallistujajoukkoa kasvattaa mahdollisesti. Tähän lauantain kurssiin ei tarvitse ilmoittautua ja tämän jälkeen voidaan myös lähteä melomaankin, joten pienet eväät kannattaa varata mukaan ja juotavaa.

Me haluamme juuri sinun melontaretkien kilometrit talteen!
Homma on helpompaa kuin melominen:

  1. Tallenna linkki kännykkääsi tai näpyttele: bit.ly/retkikm2022
  2. Kirjaa kilsat paikalleen retkesi päätyttyä
  3. Jokainen reissu lasketaan, eli tuuppaa takautuvasti kevään keikat ja toista aina uusien retkien jälkeen

Melontaretkellä tulee yöpyä vähintään yksi yö retkiolosuhteissa ja kaikki yli 40 km ylittävät retket huomioidaan seuran perinteisen Retkipokaalin tavoitteluun. Retki voi olla myös muualla tai vuokrakalustolla toteutettu. Riippumatta siitä kahmitko paljon kilometrejä tai teetkö retken kerran kesässä muistathan, että jokainen retkikilometri on arvokasta tietoa Marjaniemen melojien tilastoihin ja samalla seuraan kertyy tietoa eri retkikohteiden tuntijoista.

Kiitos, että ilmoitat toteutuneista yöretkistäsi!


Tekniikkaillat starttaavat
Onko edellisestä paripelastusharjoituksesta aikaa? Vai haluaisitko oppia kajakkipyörähdyksen? Koulutusjaosto alkaa nyt heinäkuussa järjestämään viikottaisia tekniikkailtoja, joissa jokainen aloittelijasta kokeneeseen voi kerrata taitojaan, oppia uutta ja mikä tärkeintä, jakaa oppimaansa eteenpäin. Tekniikkailta on yhteinen sovittu hetki vapaalle harjoittelulle, joskin on myös tarkoitus pitää teemailtoja joissa keskitytään vain tiettyyn asiaan. Harjoituksissa on aina paikalla nimetty vetäjä joka vastaa toiminnan turvallisuudesta. Tekniikkailloista tulee lisää tietoa MaMen nettisivuille sekä kalenterimerkinnät lähiaikoina. Tervetuloa mukaan!

MaMen junnu- ja perhetoiminta
Junioritoiminta alkoi kesäkuussa 10-16-vuotiaille tarkoitetulla kurssilla sekä jo melontataitoisille tarkoitetulla tekniikkamelonnalla.

Toinen kurssi, joka on tarkoitettu 6-12-vuotiaille, järjestetään ma 18., ti 19. ja to 21.7. klo 17-20. Kurssi tuli jo täyteen ja selvitämme josko saisimme järjestettyä vielä kolmannen kurssin tämän toisen jälkeen. Seuraa kalenteria ja kotisivuja.
Kurssille osallistumisvaatimukset: uimataito, vanhempi mukana jokaisena iltana. Ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoja kurssista.

Tavoitteena on järjestää kesän mittaan lyhyellä varoitusajalla tekniikkamelontoja tai jätskimelontoja, jos on innokkaita melojia ja jos saadaan vetäjiä. Harkinnassa myös junnuille suunnattu retki heinäkuussa. Jos kiinnostuit toimimaan aktiivina junnutoiminnassa, ota yhteyttä jaoston vetäjiin! Liity myös Mamen vanhempien WhatsApp ryhmään (saat kutsulinkin jaoston vetäjiltä).

SUP-meininkejä
Seuralle on hankittu kaksi uutta hienoa sup-lautaa. Lautoja ei ole vielä nimetty, mutta niillä voi mainiosti jo meloa.

Muistathan käyttää karkuremmiä aina, kun lähdet melomaan sup-laudalla! Kaatuessa lauta karkaa helposti kauas, jos karkuremmi ei ole nilkassa kiinni.

Sup-jaosto järjestää illan mittaiset aloittelijoiden sup-peruskurssit keskiviikkona 27.7. ja torstaina 28.7. Ilmoittautuminen kurssille kotisivujen kautta. Muiden mahdollisten iltojen osalta ilmoitamme seuran Facebook-sivulla.

Vajan kehittämisen suunnittelu etenee
Viime syyskokouksessa päätettiin selvittää miten voisimme vajaa kehittää. Alustavia suunnitelmia katsottiin 31.5. kehittämis illassa. Osallistujat toivoivat jatkossakin jäsenten aktiivista mukaan ottamista. Oheisesta linkistä löytyy nyt alustavia suunnitelmia vajan mahdolliseksi laajentamiseksi. Suunnitelmat eivät vielä tarkoita, että laajennus on se tapa, jolla vajaa päädytään parantamaan, mutta se on yksi mahdollisuus. Nyt toivoisimme teitä kaikkia mukaan. Käykää kertomassa millaisia motivaatioita teillä olisi vajan kehittämiselle ja myös jos joku kehittämisessä huolestuttaa. Lisäämme oheiseen kansioon suunnittelumateriaaleja sitä mukaa kun niitä kertyy. https://drive.google.com/drive/folders/1ct4XW8fxiRCHpIQSyMMzOP6CiHfnBUnc?usp=sharing

Oikein mukavia melontoja
t:Miika

Copyright 2023 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste