Tiedotteita‎ > ‎

Virolahtimelonta 2016

lähettänyt Marjaniemen Melojat 27.4.2016 klo 22.58
Helsinki - Virolahti la 14. - 21.5.
Virolahti - Helsinki la 21. - 27.5.

Vankkumattoman suosion vuosien saatossa saavuttanut keväinen Virolahtimelonta melotaan nyt jo 36. kerran. Lähtö lauantaina 14.5. klo 10 vajalta kohti itää. Paluu samaan paikkaan vajaan kahden viikon kuluttua mikäli retken meloo molempiin suuntiin.

Virolahden retki osuu lintujen arktisen päämuuton kohokohtaan. Retki on vaativa. Meri on vielä kylmä ja kevät tekee vasta tuloaan saaristossa vaikka mantereella olisi jo täysi kesä. Sääolosuhteet Virolahtimelonnalla ovat vaihdelleet helteestä lumisateeseen. Vallitseva tuulensuunta on lounaasta joten yleensä mennessä surffaillaan myötätuulessa ja takaisin tahkotaan vastatuuleen. Matkalle mahtuu pitkiä ylityksiä avoimilla selillä, saariston sokkeloa ja ulkomeren luotoja, myös mahdollisuus suurempaan aallokkoon.

Päivämatkat keskimäärin 30 - 40 km. Retken voi meloa yhteen suuntaan tai edestakaisin. Yhteen suuntaan matkaa kertyy n. 200 km. Edellytyksenä retkelle ovat pelastautumistaidot, kyky valita oikeat varusteet ja kokemusta aallokkomelonnasta kovassakin kelissä. Kuivapuku suositeltava. Telttamajoitus koko retken.
 
Mahdollisia käyntikohteita sään salliessa Klovaharun, Mustaviiri, Kaunissaari, Rankki, Kirkonmaa, Haapasaari, Tammio, Ulkotammio ym. reitistä riippuen.

Ennakkoilmoittautuminen pakollinen vajalla olevalle listalle ke 11.5. mennessä, jolloin on myös retkipalaveri vajalla klo 18.

Lisätietoja Pekka Hurme 0468 999 885


Comments