Tiedotteita‎ > ‎

Vartiosaaren kohtalo jälleen vaakalaudalla

lähettänyt Lasse Tähtinen 1.6.2013 klo 9.33   [ päivittänyt 3.6.2013 klo 0.12 Marjaniemen Melojat ]

Säilyykö Vartiosaari virkistyskäytössä vai rakennetaanko se asuinalueeksi? Kaupunkisuunnitteluvirastossa on laadittu kolme erilaista vaihtoehtoa Vartiosaaren osayleiskaavan suunnittelua varten. Yhdessä vaihtoehdossa saari avataan nykyistä aktiivisempaan virkistyskäyttöön, kahdessa muussa siitä tulee joko pientalovaltainen asuinalue tai tiivis alue kerrostaloineen. Kaikissa vaihtoehdoissa saari liitetään silloin Laajasaloon ja Vuosaareen. Vaihtoehdot ovat nähtävissä verkossa http://www.hel.fi/ksv kohdassa Nähtävänä nyt.

Perjantaina 7.6 on oiva tilaisuus tutustua Vartiosaaressa suunnitelmiin ja kertoa oma mielipiteensä  kiertämällä sen kaunis luontopolku Kaupunkisuunnitteluviraston järjestämällä saaren kävelykierroksella. Kävelykierros alkaa klo 17.45 Reposalmen puoleiselta venelaiturilta ja kestää pari tuntia.

Vartiosaaressa on huonosti rantautumispaikkoja kajakeille, mutta ehkä huonoista vaihtoehdoista paras on NUTAn vieressä oleva poukama, jossa venelaituri ja kaupungin vuokramökkien uimaranta. Uimarannalle voinee rantautua, mutta kajakit on kannettava syrjemmälle pusikkoon. Vajan ilmoitustaululla on kartta ehdotetusta rantautumispaikasta.

Nyt kaikki tutustumaan kauniiseen Vartiosaareen ja sen tulevaisuudesta kiinnostuneet kertomaan kantansa suunnittelijoille! Seura myös esittänee Vartiosaaren virkistyskäyttöä puoltavan kirjallisen mielipiteensä Kaupunkisuunnitteluvirastolle kiinnittäen huomiota melojien rantautumismahdollisuuksiin.

Matkaa Vartiosaareen kertyy kolmisen kilometriä joten vajalta kannattaa lähteä viimeistään klo 17. Lisätietoja saa minulta, joskaan en todennäköisesti ehdi mukaan.

Satu Ojanperä
0400 819778

 

Comments