Melontalajit‎ > ‎

Retkimelonta


Retkimelonta tarjoaa elämyksiä luonnossa ja mukavaa yhdessäoloa. Retkijaoston tapahtumissa, seuran retkikurssilla ja helpoilla retkillä saat opastusta erilaisiin olosuhteisiin sopivista melonnan ja melontaretkeilyn varusteista, kajakin pakkaamisesta, suunnistuksesta, reittien valinnoista, rantautumisesta sekä turvallisen vesillä liikkumisen perusasioista.


Seuran melontakalusto ja -varusteet ovat jäsenten käytettävissä. Retkillä ei ole osallistumismaksua ja kuljetukset pyritään järjestämään kimppakyyteinä. Omia enintään kahden yön retkiä voi tehdä vajalta käsin ja useamman päivän retkiä muualle seuran vuokrakalustolla.

Itä-Helsingin Marjaniemi on ihanteellinen paikka retkimelontaharrastukselle. Suojaisilta lähivesiltä löytyy useita hyviä kohteita. Kaunis Sipoon saaristo on päivämatkan päässä ja kauempana idässä ja lännessä olevat Suomenlahden kauniit retkeilysaaret ja kansallispuistot ovat mainioita retkikohteita. Retkikohteita suunnitellessa hyviä linkkejä ovat:
www.hel.fi/hel2/Helsinginseutu/liitteet/Saaristo opas.pdf 

Lisää vinkkejä ja linkkejä retkimelontaan, varusteisiin, jokamiehenoikeuksiin yms. löytyy esimerkiksi näiltä sivuilta:

Olosuhteet voivat retkellä muuttua hyvinkin nopeasti, joten retkimelojalle melonta- ja pelastautumistaitojen kehittäminen on tärkeää. Osallistu siis seuran järjestämään koulutukseen ja hio taitojasi uimahallivuoroilla! Muistathan tutustua myös retkiä koskeviin turvasuunnitelmiin, jotka löytyvät MaMen turvallisuusasiakirjasta.

Viestejä retkijaoston vetäjälle voit lähettää osoitteella retkipj@marjaniemenlelojat.fi. 
Retkijaoston uutiskirjeen postituslistalle voit liittyä seuran etusivulla olevasta linkistä. Muista liittyä myös Mamen aktiiviseen Facebook-ryhmään


MELONTAKAUSI 2018 


Huom! Tarkista viimeisimmät tiedot ja päivämäärät tapahtumakalenterista
Tutustu myös retkien vaativuusluokitteluun löytääksesi itsellesi sopivan retken.

30.4.-1.5. WAPPUA PAKOSALLE -RETKI 

Rauhallisella melontavauhdilla toteutettu yhden yön yli -retki, missä ihaillaan kevään heräämistä ja muuttolintuja mahdollisuuksien mukaan. Retken haasteen luo myöhästynyt kevät ja kylmät vedet. Siten jokaisella osallistujalla on kuivapuku pakollinen varuste samoin kuin hyvät, itselle tutut, talvisiin olosuhteisiin soveltuvat retki- ja yöpymisvarusteet. Yöpymispaikka valitaan kelin mukaan läheisistä retkisaarista, vaikka sään salliessa voidaan käydä ihastelemassa jokin ulompikin lintuluoto ja eväspaikka. Retken päivämatkat 10-15 km ja retken kokonaispituus max. 20-30 km. 

Retkikokous ilmoittautuneiden kesken järjestetään 25.4. keskiviikkona vajalla.


10.5. ja 11.5.- alkaen / VIRONLAHTIMELONTA (11 vrk ja 20 vrk)

Pitkät ja vaativat melontavaelluksetMelontavaellus toteutetaan kahtena eri ryhmänä:

      • 11.5.-27.5.  / 15-20 vuorokauden melontavaellus Virolahdelle ja takaisin. Luonnonrauhasta nauttiville ja väljemmillä vesillä viihtyville - pidemmänkin reissun ilman erityisiä palveluita pärjääville melojille, jotka kantavat oman osuutensa matkan etenemisestä. Kelin salliessa reitillä kolutaan laajemmin rannikkoseutua ja ulkomeren kohteita. 

VIIKKO 25. ARKIYÖN "Töistä vesille ja aamuksi riviin" -retki 

Helppo retki lähikohteeseen ennen juhannushulinoita. Haasteena on herätä riittävän aikaisin paluumatkalle, jotta kukin ehtii töihin ja takaisin vajarantaan noin klo 9:00 mennessä. Retki ei ole siis huonoille herääjille vaan ennemminkin aamuvirkuille. 19.-20.6. arkipäivistä valitaan sopivin vuorokausi yön yli retkelle kelin mukaan.


9.-15.6. SUOMI MELOO -VIESTI

MaMen joukkue osallistuu 34. SuomiMeloo -viestiin 9.-15.6.2018 reitillä Kuopio - Imatra
Tietoa MaMen joukkueen toimista ja joukkueeseen liittymisestä löytyy täältä.

VIIKKO 27. TAI 28. RETKI TAMMISAAREN SAARISTOON (5 päivää)

Keskivaativa neljän yön retki Tammisaari-Pikkalanlahti -seudulla, eli kalusto tulee kuljettaa ilmoitettuun lähtöpisteeseen joko omin neuvoin tai kimppakyytejä osallistujien kesken sopien. Retken kokonaispituus noin 80-100 km ja päivämatkat n. 10-30 km. 

3.5. vajalla klo 18:30 järjestetään retken suunnittelukokous. 


VIIKKO 30. RETKI PELLINGIN ALUEELLA (2-3 päivää)

Helppo 2-3 päivän retki Tirmon seudulta lähtien, eli kalusto tulee kuljettaa ilmoitettuun lähtöpisteeseen joko omin neuvoin tai kimppakyytejä osallistujien kesken sopien. Kokeneemmat retkeilijät voivat suunnitella saapumisensa myös meloen MaMen vajalta Pellinkiin ja paluun omatoimisesti sekä toteuttaa näin samalla pidemmän melontavaelluksen. 


VIIKKO 33. ARKIYÖN "Töistä vesille ja aamuksi riviin" -retki 

8.-9.9. NUKU YÖ ULKONA -retki  

Lisätietoja Suomen Ladun "Nuku yö ulkona" -haasteesta voi lukea: http://tapahtumat.suomenlatu.fi/fi/nuku-yo-ulkona.html

SYYS-LOKAKUUSSA  ”Hankoon, melon Helsinkiä pakoon Hankoon” (ERITTÄIN VAATIVA)


Seuran melontaretkelle aikovan muistilista

Retken vaativuusaste vaihtelee vuodenajan, olosuhteiden, päivämatkan pituuden, vauhdin, aallokossa melomisen ja selkien ylitysten suhteen. Lue vajalla oleva retkitiedote (malli) ja tutustu retkien vaativuusluokitteluun sekä osallistujalta vaadittaviin edellytyksiin (Retkien vaativuusluokittelu). Mikäli retki tuntuu sopivan sinulle, laita listaan nimesi, yhteystietosi ja varaamasi kajakin nimi. Kolme päivää ennen retkeä kiinnita varaamaasi kajakkiin varauslappu (nimi ja retken ajankohta). Tarkista hyvissä ajoin välineiden ja kajakin kunto. Muista tulla ajoissa retkipalaveriin, jossa käydään läpi retken turvasuunnitelma (malli) liitteineen (vaaratilanteet ja niiden ennaltaehkäsy melojan kannalta, toiminta poikkeustilanteissa) sekä sovitaan kuljetuksista. Tuo tarvittaessa henkilötietolomake retken vetäjälle.

 
 
Kokeneemman retkimelojan kannattaa harkita retken vetämistä
 

Se on kiinnostavaa ja palkitsevaa. Voit pitkälti suunnitella sellaisen retken kuin haluat, jakaa vähemmän retkeilleille tietojasi ja taitojasi sekä osaltasi monipuolistaa seuran retkitarjontaa. Oheisista linkeistä löytyy neuvot retken vetäjälle:Melonta- ja soutuliiton retkimerkit on tarkoitettu tunnustukseksi retkimelontaharrastuksesta. Retkimerkkejä koskevat vaatimukset löytyvät osoitteesta www.melontajasoutuliitto.fi/harraste-ja-retki/retkisoutu-ja-melonta/retkimerkit. Retkimerkkihakemusten tulee olla retkijaoston vetäjällä 31.10.2016 mennessä, minkä jälkeen ne toimitetaan yhteishakuna MeSoon. Mikäli olet kiinnostunut retkimerkeistä, oheisesta seuran retkilistasta löytyy luettelona aiemmin tehdyt seuran retket.

MaMen järjestämät retket (excel-tiedostoja huom!)

1977-1985
1986-1995
1996-2005
2006-2015

2016-


Muita tärkeitä linkkejä: