Pääkaupunkimelonta sunnuntaina 11.8.2019

Vietä upea päivä meloen itäisen Helsingin hienoissa saaristomaisemissa.

Yleiset Luotu 27.06.2019 20:39 | Päivitetty 12.08.2019 14:01

Pääkaupunkimelonta 40 vuotta - 11.8.2019

Marjaniemen Melojien järjestämä Pääkaupunkimelonta täyttää tänä vuonna 40 v. Kanootit ampaisevat lähtöön Vuosaaren sillan alta ja kiertävät tuttuun tapaan joko Villingin tai Vartiosaaren. Tule mukaan melomaan Itä-Helsingin kauniissa saaristossa.

1. Ilmoittautuminen ja maksut.

Ilmoittautuminen alkaa paikanpäällä 11.8.2019 klo 9 alkaen. Osallistumismaksu on aikuisilta 20 euroa ja alle 18 v nuorilta 5 euroa. Marjaniemen Melojien jäsenille tapahtuma on ilmainen, mutta kaikkia pyydetään ilmoittautumaa.

Osallistumismaksu sisältää muistomitalin, lohi- tai kasvissosekeiton ja osallistumisen palkintojen arvontaan.

2. Lähtö ja Maali

Lähtö tapahtuu Vuosaaren sillan alta yhteislähtönä.
klo 10:45 Ryhmittyminen lähtöön Vuosaaren sillan alle veneväylän molemmin puolin

klo 11.00 Yhteislähtö johtoveneen merkinantojen mukaan. Johtovene ajaa edellä.

Maali sijaitsee Vartiokylänlahden länsirannalla, Koivuniemen kärjessä. Maalilinja on merkitty poijulla Marjaniemen Purjehtijoiden laiturin kohdalle. Kyseessä on virkistys- ja kuntotapahtuma eikä aikaa kirjata, mikäli meloja niin haluaa.

4. Matkat ja kanootit

  • Villingin kierto: Avomerelle soveltuvat retki- ja kuntokajakit, joilla voi turvallisesti meloa merellä vallitsevassa aallokossa ja mainingeissa. ( matka 17 km, avomeriosuus ). Villingin kiertoon osallistumisen alaikäraja on 15 vuotta.
  • Vartiosaaren kierto: Retki- ja kuntokajakit, sup-laudat sekä avokanootit ( matka 8 km ).

5. Turvallisuus

Molemmilla reiteillä partioivat merkityt turvaveneet, joista ohjataan ja tarvittaessa autetaan melojia. Turvaveneissä on varameloja ja ensiapuvälineet. Kanooteissa tulee olla kellukkeet tai vedenpitävät laipiot. Melojien on käytettävä pelastusliivejä ja aukkopeittoja sekä noudatettava meriteiden sääntöjä ja annettuja ohjeita. Sääntörikkomuksista meloja jää ilman sijoitusta. Muistathan varmistaa, että vakuutuksesi kattaa melontatapahtumaan osallistumisen.

6. Palkinnot

Osallistumismaksuun kuuluvat mitalit jaetaan melojille, kun he tulevat maaliin. Muut palkinnot arvotaan sen jälkeen, kun kaikki osallistujat ovat tulleet maaliin.

7. Ruokailu

Ruokailu on järjestetty Marjaniemen Melojien vajarannassa, jossa kilpailijanumeroa vastaan tarjoillaan lohi- tai kasviskeitto, leipä ja ruokajuoma sekä kahvit.

8. Kanoottien vesillelasku- ja nostopaikat Marjaniemessä ja Puotilassa

Marjaniemen Melojien vaja sijaitsee osoitteessa Marjaniemenranta 1, 00930 Helsinki.
Paikalle on opasviitoitus. Vajarannassa ei ole pysäköintitilaa, joten siellä on sallittua vain kajakkien purku ja lastaus. Autot tulee pysäköidä laillisille paikoille toisaalle, eikä pysäköinnillä saa estää kulkua tonteille. Suositeltava lastin purkupaikka Meripellontie 11:ssä sijaitseva Puotilan pienvenesatama, jossa kanootit saa laskettua vesille. Melontamatka Marjaniemen vajalle on noin 600 metriä.

Taustatietoa Pääkaupunkimelonnasta

Pääkaupunkimelonnan 2019 tulokset

Talkooväkeä tarvitaan

Alkamisajankohta
11.08.2019
11:00

Tämäkään tapahtuma ei toimi ilman talkooväkeä!

Erityisesti buffa ja turvallisuus kaipaavat väkeä, myös ajanotto ja opasteet ovat tärkeitä.
Laita siis nimesi oheiselle listalle johonkin paikkaan, missä vielä tilaa on, kiitos!

Kysy lisätietoja

Puheenjohtaja

Miika Kuha

Copyright 2020 © Marjaniemen Melojat Ry | Evästeet ja tietosuojaseloste